Netersel
Bladel
Hapert

"Leverproblemen"

Image is not available
Image is not available
Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Zoals altijd zijn we weer op ledenweekend geweest het tweede weekend van juni en daar is het dan ook uitgebreid over het nieuwe thema voor dit jaar gegaan. Er waren een aantal zeer leuke dingen bij waar de commissie idee volop met aan de gang kon.

Maar om een of andere reden lukte het de commissie idee niet om er een goed van uitgewerkt te krijgen dus op het allerlaatste moment. Kwam er een nieuwe spreuk met idee.

WIJ GAAN MET DE PRIJZEN STRIJKEN.

Een gewaagde spreuk die arrogant klinkt maar met de uitwerking die wij voor ogen hadden een zeer leuk thema. De loopgroep was zo verzonnen en daarna was de tekening van de wagen ook zo klaar. Tijdens Blaal Barst Los heeft de commissie zelfs nog enkele malen bij elkaar gezeten om het helemaal uit te werken.

Maar door alle drukt kan er maar niet begonnen worden.

Eerst eind oktober Blaal Barst Los. Toen volle bak aan de gang om de puntjes op de I te zetten voor men bruur zun bruur. En toen dat alles achter de rug was nog even gauw de prinsenwagen een pimp beurt geven want die stond er ook al vanaf de zomervakantie. Maar was blijven hangen ivm. het verharden van het buiten terrein. Dus toen half december de prinswagen eindelijk klaar was moest er maar is goed gekeken gaan worden hoe we het wilden doen. We besloten eerst alles helemaal honderd procent op te ruimen en kaal te slijpen voordat we begonnen.

En vrijdag voor kerst was het dan zo ver. WE KONDEN BEGINNEN

En dat hebben we dan ook gedaan binnen een week was de eerste kop al af. En Bartje en Hans begonnen al aan hun tweede project. De wagen werd volle bak aan gelast en het constructie werk was voor nieuwjaar zo goed als klaar en dat gelde ook voor het draaipunt in de schommelstoel en de kano die moest gaan draaien. Wat uiteindelijk een behoorlijke uitdaging was.

Er werd volop gelast en in de derde week van januari werd er door een man of 6 een hele week van ’s morgens tot ’s avonds gelast om te voorkomen dat het weer eens niet klaar zou zijn.

En het bleef maar goed gaan. Vanaf het begin een hoge opkomst met weer veel nieuwe gezichten maar ook oude gezichten die een paar jaar een stapje minder hadden gedaan.

In alle hoeken van de schuur was er bedrijvigheid. En ook de jeugdleden kwamen 3 x per week mee helpen. Papier snijden, plakken, verven, en insmeren. Voor ons een ongekende luxe al die fanatieke bouwers en bouwerinneke’s maar zeker gezellig.

Ongeveer 2,5 week voor de carnaval waren we dan ook bijna klaar met al het laswerk en zat de wagen al voor 60 % in de zakken. Het plakken van de schommelstoel was een hels werk maar het resultaat dan ook grandioos. Nog steeds werd er geplakt en donderdags andere halve week voor de carnaval was alles in de zakken geplakt zowel de wagen de koppen als de poppen. Alleen van de loopgroep waren er nog dingen die gedaan moesten worden. Vrijdags werd er begonnen met telefoonboeken en zondags na wat telefoontjes was het ook ’s avonds heel druk en om 23.00 uur was alles klaar met telefoon papier. Een ongekende luxe voor ons maar wel heel erg fijn.

En toen de laatste week. Een week die normaal bij ons veel stress bezorgt omdat we toch altijd te laat zijn maar dit jaar een heerlijke week Maandag alles wit geschilderd en al een gedeelte in kleur Dinsdag en Woensdag alles in Kleur en werd er gestart met schaduwen Donderdag de puntjes op de i, doeken erin, geluid erin, schaduwen en stickeren. En ’s nachts de eerste spullen al vernissen

En Vrijdags alles afwerken. Natuurlijk nog heel veel schaduwen en vernissen. Schaduwen was om 03.30 klaar En de vernissers om 07.00 uur

De loopgroep werd afgewerkt en al geladen in de vrachtwagen. En de koppen en bekers werden al overgehuisd naar de opbouw plaats voor de optocht in Netersel

Voor het eerst in jaren was er weer een delegatie van de Barbiertjes te vinden in de Ambiani.

Optocht Netersel Door het heerlijke weer konden we alles al lekker op tijd buiten klaar zetten en verliep alles zonder al te veel problemen. De wagen werd naar buiten gereden. En meteen weg gebracht om opgebouwd te worden. Ook dit jaar hadden door tijdgebrek de wagen van te voren nog niet getest om alles paste. Maar gelukkig pasten alles perfect en was het niet veel werk. Bij de kempenoptocht hadden we zelfs nog maar 15 min nodig om alles op of af te bouwen.

OPTOCHT NETERSEL

Dit jaar was een bijzonder jaar in Netersel. Door het wegvallen van onze directe concurrent van de laatste jaren. Was het even onwennig en wisten we niet wat we moesten verwachten. Maar met maar liefst 11 wagen aan de start was het een gigantisch mooie optocht met heel veel publiek en fantastisch weer.

De optocht verliep eigenlijk vlekkeloos en na de optocht was alles zo weg gebracht en konden we gaan eten bij de Ambiani

Dit jaar stonden er een aantal verassingen op het programma. Na dat we de soep hadden genuttigd. Was het aan Neus de eer om de eerste onderscheiding van bijzondere verdiensten voor jeugdvereniging de Barbiertjes uit te reiken.

Annie van den Broek kreeg D’n Barbier. Voor haar jaren lange inzet voor Jeugdvereniging de Barbiertjes Waar zij al vanaf het begin af aan alle pakken heeft gemaakt en ontworpen. En waar wij al 10 jaar om mogen kleden voor de optocht en eten na de optocht. En nog veel meer.

Dit was een zeer bijzonder moment voor heel de vereniging.

En daarna was er nog een verrassing. Als jeugdvereniging is 11 jaar geen jubileum dus hadden wij ook gezegd dat we er niets extra’s toe zouden doen. Maar we vonden dat we dit memorabele moment toch niet zo voorbij konden laten gaan. Daarom hebben alle leden een Pet en T-shirt gekregen als aandenken aan 11 jaar optochten. Op het T-shirt stond een prachtige prent die door Bart Halters was gemaakt. Het is een samenraapsel van alle 11 wagens.

Daarna af eten en na de prijsuitreiking. In Netersel wachten nog een verrassing. Voor de prijsuitreiking werd Martijn het podium opgeroepen door de buntstekers en werd onderscheiden als opper buntsteker voor zijn inzet voor de carnaval in Netersel. En zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarna nog een verrassing. In ’t Hupke waren ze niet vergeten dat wij al 11 jaar mee liepen en voor alle leden was een speciale onderscheiding gemaakt. Een Scheerkwast (barbier=kapper) met daarop 11 jaar optochten ’t hupke. Iedereen is hierdoor zeer vereerd

De prijsuitreiking in Netersel was dit jaar iets minder spannend als anders. Maar toch zijn wij zeer blij met het behalen van de 1ste prijs in Netersel en wel voor de vierde keer op rij. De grote nieuwe wisselbeker werd dan ook snel met bier gevuld en er werd gulzig uit gedronken. En het feest kon beginnen.

OPTOCHT BLADEL

Al heel vroeg moesten we weer uit de veren om alles klaar te zetten en op te bouwen. Maar door onze nieuwe stallingsplaats bij de Firma Vissers ging het dit jaar wel heel fijn en snel. Alles werd opgebouwd en al vroeg stonden we klaar voor de optocht.

Ook de optocht in Bladel verliep bijna zonder problemen. Het tempo van de optocht lag behoorlijk hoog maar dat was dan ook het enige. Zonder al te veel schade zijn we toch door het parcours gekomen. Ondanks de behoorlijke hoogte van de wagen.

Na de optocht afbreken en opruimen en om 17.00 uur waren we al weer klaar. En weer vlug omkleden en naar de prijsuitreiking in den Herd. De optocht was van een bijzonder hoog niveau. En de concurrentie groot. De Pierewoaiers hadden zoals we de laatste jaren van hun gewend zijn weer een prachtige wagen. Maar ook Ge Kekt Mer die voor het eerst in Bladel reden hadden een prachtige wagen.

Na een heel spannende avond ging het net als vorig jaar tussen ons en de pierewoaiers en ook dit jaar mochten wij als laatste het podium op om de nummer 1 prijs in ontvangst te nemen. En daarna nog een grotere verassing dat we ook de publieksprijs hadden. Dit was ons in 11 jaar pas 1 keer meer gelukt. En om dan eerste en de publieksprijs te hebben is wel geweldig. Maar nog mooier is het doordat onze vrienden van de Woensdag groep ook de eerste prijs en de publieksprijs hadden waardoor we echt iets te vieren hadden. En dat hebben we dan ook gedaan. Tot in de late uurtjes was het een groot feest in de Vurkoamer.

Maar na twee zware dagen kwam er nog een

KEMPENOPTOCHT HAPERT

Om half negen werd er verzameld en na bijna iedereen wakker gebeld te hebben konden we gelukkig om 9.00 uur aanrijden na hapert. Snel werd alles gelost en op gebouwen waardoor we redelijk vooraan in de optocht stonden. Ook deze dag verliep zonder grote problemen. Totdat Loes uit moest vallen met een zwaar gekneusde enkel. En ondanks de pijn wou ze toch het liefst gewoon doorgaan. Maar het lot besliste anders. Om 17.00 uur waren we eindelijk klaar met de stoet. En snel alles afbreken en terug brengen naar Netersel En snel ging het ook Om 18.00 uur stond alles weer veilig binnen en kon het feesten beginnen.

Snel iets eten en naar de prijsuitreiking in den Tref Na de fantastische uitslag van vorig jaar was onze hoop voor dit jaar niet al te hoog. Want een derde plaats evenaren valt niet mee. Dus de doelstelling om de eerste 10 te halen hebben we dan ook niet aangepast. Maar tot onze grote vreugde mochten we ook dit jaar pas weer heel erg laat het podium op en met een geweldige tweede plaats naar huis gaan. Iets wat wij met de kerst zeker niet verwacht hadden.

En dit hebben we nog gevierd en goed

Dinsdag was het voor iedereen weer behoorlijk bijkomen want de meeste waren al doodop. Een delegatie van de Barbiertjes is nog naar de Kinderoptocht weesten kijken om onze jeugdleden aan te moedigen die als Biereliers een super mooie trein zelf gemaakt hadden en daar ook nog eens de tweede prijs mee behaalde En daarna Dweilen in Reusel tot je er bij neer valt

Nog even kort samen gevat een geweldige carnaval met geweldige prijzen met weer een beste resultaat ooit

Optocht Netersel 1ste Optocht Bladel 1de Publieksprijs Bladel Kempenoptocht 2de

En hier eindigt wederom een zeer bijzonder carnavals jaar met de Barbiertjes.

Of komt er nog meer moois tijdens de Blaalse Lichtstoet

We zullen het zien op 17 maart 2007