Netersel
Bladel
Hapert

"Leverproblemen"

Image is not available
Image is not available
Image is not available
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

|    Netersel: 1e    |    Bladel: 2e    |    Hapert: 5e    |    Lichtstoet: Afgelast    |

2003-2004 is voor alle Barbiertjes een super druk jaar geweest.

Terwijl we vorig jaar na de geweldige eerste prijs tijdens de lichtstoet, nog niet wisten of we in 2004 wel met een wagen mee konden rijden i.v.m. met het afbreken van onze oude schuur. Kregen we in juni de verlossende woorden van de gemeente dat de Barbiertjes een eigen onderkomen mochten gaan bouwen.

Dit onderkomen wat door de leden van de Barbiertjes zelf gebouwd is, en door de vereniging is betaald. Is geschonken aan een nieuwe stichting die speciaal hiervoor opgericht is.

Stichting Onderkomen Neterselse Verenigingen (stichting ONV)

Vanaf juli is er dan ook elk vrij uurtje dat enkele van ons hadden besteed aan het bouwen van ons nieuwe onderkomen. En hier zijn we nog niet helemaal mee klaar. Maar in eind december hadden we wel genoeg voorzieningen om een wagen te kunnen bouwen.

Toen werd ook besloten. WE DOEN WEER MEE!!! Maar wel in een aangepaste versie.

We bouwen een klein leuk wagentje waar we leuk mee voor de dag kunnen komen en we zien wel of er dit jaar nog een leuke prijs kunnen halen. Maar dat zal wel niet. Klein bouwen valt voor ons echt niet mee. En wederom werd de wagen groter als de bedoeling was

De eerste 4 weken werd er dan ook elke dag gewerkt en elke weekend en avonden. Om toch maar iets van de grote achterstand in te halen. Het was een vaste groep die heel het ijzerwerk en alle eerst voor de hand komende dingen gedaan hebben.

Twee en halve week voor carnaval kon er pas echt serieus begonnen worden met plakken. En toen kwam ook de rest uit de winterslaap en kwamen alle leden naar de schuur. Het resultaat was dat andere halve week later de wagen helemaal geplakt was en al helemaal wit geschilderd was.

Dus nog 1 week te gaan. Zoals vele andere jaren was het ook deze week vaak nacht werk. Dagen dat de lampen voor 4 uur ‘s nachts uitgingen zijn er volgens mij niet bij geweest. Vanaf donderdag ochtend 10 uur tot dat de optocht in Netersel begonnen is, is er zelfs 24 uur per dag gewerkt.

En toen begon de carnaval pas.

Eerst met de optocht in Netersel waar 6 wagens aan de start verschenen waaronder de jubilerende Carnavals vereniging de Knopers die dit jaar echt eens extra uitpakten en al vele eerste plaatsen in Netersel wisten te winnen. Maar dit jaar mocht het niet zo zijn.

De eerste plaats bleef in Netersel en wij waren dol gelukkig met deze eerste plaats. En dit was nog maar het begin.

Zondag werd de optocht in Bladel reden waar het ijskoud was maar waar heel veel publiek langs de kant stond. S'avonds gingen wij naar huis met een mooie tweede plaats.

Iedereen was toen al door het dolle heen m aar we moesten nog een optocht.

‘s Maandags namen we deel aan de Kempenoptocht in Hapert. En tot onze grote verbazing vielen wij ook hier in de prijzen. Met een geweldige 5de plaats in de Kempenoptocht.

Dit was het einde van het succes verhaal van 2004.Of misschien toch niet.

Op 20 Maart rijden we mee tijdens de Blaalse Lichtstoet en ook daar hopen we weer een leuke prijs te halen. Maar onze Carnaval kan nu al niet meer kapot

Tot volgend jaar !